nisam još registrovan
zaboravio sam lozinku

DOWNLOAD

Nove akcije i najnoviji proizvodi stižu na Vašu e-mail adresu
e-mail

PRONAĐITE NAS NA FB

SONYCOMP NOVOSTI

IT VIJESTI

Kreditni uslovi

Intesa SaoPaolo kartica, Plaćanje na rate do 12 mjeseci za iznose veće od 100 KM na period do 12 mjeseci.

Kreditni uslovi

Unicredit Visa Classic kartica, uz posjedovanje lične karte Plaćanje na rate do 12 mjeseci za iznose veće od 100 KM na period do 12 mjeseci.

Kreditni uslovi

MasterCard Shopping kartica Raiffeisen banke Plaćanje na maksimalno 12 rata bez kamata i naknada uz minimalni iznos transakcije od 100 KM.

Šta je to digitalna televizija?

Šta je to digitalna televizija? Prednosti: Sa slabijim signalom postoji mala razlika u prijemu digitalnog signala. Lakše je dobiti optimalnu digitalnu sliku nego optimalnu analognu sliku. U di...
sve vijesti

VIJESTI

Kreditni uslovi

Intesa SaoPaolo kartica,
Plaćanje na rate do 12 mjeseci za iznose veće od 100 KM na period do 12 mjeseci.

Kreditni uslovi

Unicredit Visa Classic kartica, uz posjedovanje lične karte
Plaćanje na rate do 12 mjeseci za iznose veće od 100 KM na period do 12 mjeseci.

Kreditni uslovi

MasterCard Shopping kartica Raiffeisen banke
Plaćanje na maksimalno 12 rata bez kamata i naknada uz minimalni iznos transakcije od 100 KM.

Šta je to digitalna televizija?

Šta je to digitalna televizija?

Prednosti:
Sa slabijim signalom postoji mala razlika u prijemu digitalnog signala.
Lakše je dobiti optimalnu digitalnu sliku nego optimalnu analognu sliku.
U digitalnom prenosu mnogo više kanala može da stane u okviru istog spektra omogućene su interaktivne usluge.
Digitalna televizija je bolja, naročito sa dobrim signalom, zbog eliminacije vidljivih smetnji i drugih efekata kao što je višestruka slika.


Nedostaci:
Mogu postojati teškoće u podešavanju antene zbog nedostatka povratne informacije koju može da pruži postepeno degradirana analogna slika; slika se obično u potpunosti pojavljuje ili je nema, ne pružajući nikakve informacije u kom pravcu treba promeniti antenu.
Nova oprema (Set-top boksovi) može biti potrebna.
Povećana potrošnja električne energije od strane opreme za digitalni prijem ukoliko su uključeni i televizor i dodatni Set-top boks.
Instaliranje poboljšane antene može biti potrebno.
Analogni sistem zahteva slabiji signal da bi se dobila vidljiva slika; digitalna slika ne može biti degradirana kao analogna.
Menjanje kanala je sporije zbog vremena koje je potrebno za dekodiranje digitalnog signala.


ŠTA JE TO DIGITALNA TELEVIZIJA?
Digitalna televizija je korak dalje u evoluciji televizije. Kao što se više ne koriste fotoaparati sa negativima nego jednostavan i praktičan digitalni fotoaparat, tako je došlo vreme da se oprostimo od analogne i pređemo na digitalnu televiziju. Ona će omogućiti bolje korišćenje radiofrekvencijskog spektra, veće mogućnosti obrade signala, jednostavnije čuvanje i mnoge druge prednosti u odnosu na analognu televiziju. Za gledaoce će to značiti više uživanja u njihovom najdražem mediju, ali i neke nove mogućnosti poput pristupa internetu i korišćenja web
servisa.

U ČEMU JE PREDNOST DIGITALNE TELEVIZIJE?
Digitalni signal obezbeđuje čistiju i oštriju sliku, a i kvalitetniji zvuk zahvaljujući više kanalnom prenosu zvuka. Ukratko, sve ono što vam je smetalo kod analogne televizije, kod digitalne nestaje: smetnje, višestruke slike, šum... Tu je i prenos slike u widescreen
formatu 16:9, koji je prilagođen svim novijim televizorima i omogućava gledanje filmova u formatu u kojem su snimljeni.
Biće dostupne nove usluge kao što su digitalni teletekst, interaktivne usluge, elektronski programski vodič (EPG), slika visokog kvaliteta (HDTV) i reprodukcija Dolby Surround višekanalnog zvuka.

MORAM LI PREĆI NA DIGITALNU TELEVIZIJU?
Saglasno strategiji koju je usvojila BiH-a, doneta je Uredbu da se sa analognog na digitalno emitovanje pređe u 2015. godini. Set Top Box-ovi, odnosno TV prijemnici moraće da imaju DVB-T2 demodulator i MPEG-4 dekoder kako bi građani bili u mogućnosti da prate programe digitalne televizije, dok sa DVB-T demodulatorom i MPEG-2 dekoderom i DVB-T demodulatorom i MPEG-4 dekoderom to neće moći. Istovremeno, ukoliko žele da slušaju Dolby 5.1 Surround Sound, potreban je i Dolby Digital ili Dolby Digital PLus dekoder.

DA LI JE DIGITALNA TELEVIZIJA ISTO ŠTO I TELEVIZIJA VISOKE DEFINICIJE (HDTV)?
Ne. Posle prelaska sa analognog na digitalno emitovanje svi će imati digitalnu televiziju, ali ne i HDTV. HDTV (televizija visoke definicije) je novi standard za televiziju koja nudi superioran kvalitet slike. Da bi ste mogli da uživate u slici visoke rezolucije, potrebno je da kupite HD ready TV prijemnik, kao i HDTV digitalni prijemnik (Set Top Box).

KOJE SU PREDNOSTI SLIKE NA HDTV U ODNOSU NA SLIKU STANDARDNE TV?
Analogna televizija koju pratimo poslednjih nekoliko decenija ima rezoluciju ekvivalentnu onoj 720x576 piksela. Nasuprot tome, HDTV programi se prikazuju u rezoluciji 1920x1080 piksela, što u praksi ima za rezultat sliku koja je pet puta jasnija od standardne TV slike.

ŠTA MI JE POTREBNO ZA PRELAZAK NA DIGITALNU TELEVIZIJU?
Digitalnu televiziju možete pratiti na dva načina: putem novih televizora sa ugrađenim digitalnim prijemnikom preko koga ćete moći da uživate i u HDTV-u i 16:9 prikazu slike ili da za svoj televizor nabavite digitalni prijemnik za digitalni prijem DVB-T2 signala. DVB-T2 prijemnici mogu da se kupe u našoj prodavnici. Međutim, postoji opasnost da nećete moći da vidite poboljšanu HD sliku ili da čujete kvalitetniji zvuk na TV prijemniku koji nije HD ready, što praktično znači da prelazak na HDTV ima smisla samo ako imate minimalno HD ready TV prijemnik jer samo takvi prijemnici mogu da vam ponude uživanje u potpunom HD okruženju.

Windows 10 će prepoznavati nove gesture na touchpadu

Kako javlja The Verge, Microsoft je najavio da će njihov novi operativni sistem, Windows 10, prepoznavati nekoliko novih gestura na touchpadu.

Naime, Joe Belfiore iz Microsofta je na TechEd Europe konferenciji prikazao nove funkcije Windowsa 10, koje će uskoro biti dostupne u Technical Preview verziji ovog operativnog sistema.

"U prošlosti su touchpadi na Windowsima funkcionisali znatno drugačije jer su na njihovim funkcijama radili proizvođači hardvera. Sa Windowsima 10 donosimo podršku za napredne korisnike touchpada, gdje će gesture sa nekoliko prstiju znatno poboljšati njihovu efikasnost" izjavio je Belfiore.

Windows 10 će tako prepoznavati swipe pokret sa tri prsta prema dole (minimiziranje svih prozora), swipe pokret sa tri prsta prema gore (otvaranje svih aktivnih prozora). Pored toga, swipe sa tri prsta prema gore će poslužiti i za prikaz novog Task View prikaza svih otvorenih aplikacija, a OS će prepoznavati i swipe sa tri prsta u lijevu i desnu stranu, sa čime će se korisnici prebacivati sa jedne na drugu pokrenutu aplikaciju.

eScan-Anti-Virus--autorizovani partner i distributer za BiH-,Sony & computers

Tražimo saradnike za distribuciju escan antivirus proizvoda u BiH-kontakt telefon 055/215-999 Sony computers doo-
PROMOTIVNA AKCIJA- LICENCA ZA 15 MJESECI.